Pigna - Ligurien - Italien

Byen på afstand

Pigna ligesom vokser frem af bjergsiden, når man nærmer sig den. Det er næppe til at se, hvor et hus holder op og et andet starter – organisk glider de over i hinanden. Farvesætningen er afdæmpet – fra murenes beige, lyse gule og okker til tegltagene rødbrune farve – kontrasteret af skoddernes flaskegrønne farve.
Luften omkring husene skæres af adrætte svaler og mursejlere i deres jagt efter insekter. Og hen imod aften hører man i det sene forår frøernes kvækken nede fra vandløbet i bunden af dalen.
Naturen er tæt på i denne landsby.

www.comunedipigna.im.it

 

 

I Pigna

Når man så bevæger sig ind og op i denne gamle by, hvor tiden synes at stå stille, mærker man en svalende luftning i de skyggefulde gyder.

Byens ro og befolkningens venlighed og imødekommenhed gør, at det er dejligt at være gæst og at leve her.

Butikker og resturanter

Hvis man ikke stiller for store krav til butikkernes udvalg, kan man foretage alle sine indkøb i Pigna. Dagligvarer kan man få i en af de to ”alimentari”, små købmandsbutikker. Grøntsager kan med fordel købes på torvet lørdag formiddag.
I byen er der også en bankfilial med hæveautomat, et apotek, et posthus, en tøjbutik, en kiosk, 5 barer/kafféer, en frokostrestaurant (lukker kl. 16.00 og lukket torsdag), et pizzeria (se åbningstiderne i vinduet, de svinger lidt alt efter sæson) og 2 spiserestauranter. Inden for 5-10 kilometer er der yderligere et pænt antal gode restauranter, ligesom der er flere købmænd. Det store udvalg – både m.h.t. dagligvarer, tøj og andet skal man imidlertid til Ventimiglia for at finde.

På den ene af byens barer er der ofte livemusik om sommeren, og Pigna afholder byfest i august måned hvert år.

Wellness

I Pigna er der et 4-stjernet wellneshotel. Her kan også andre end hotellets gæster tilbringe en afslappet dag ved swimmingpoolen. Hotellet tilbyder også forskellige former for bade og massage. Hotellet er desværre lukket pt.

 

 

Sproget

Selvfølgelig vil man stifte bekendtskab med italiensk, og der er ikke ret mange der kan tale andet end Italiensk. På grund af placeringen tæt på Frankrig, er der dog nogle der kan lidt fransk, men engelsk er der kun ganske få der taler.

Lad ikke denne liste af muligheder tage pusten fra jer. Den er blot ment som en appetitvækker – man skal ikke nødvendigvis igennem hele menuen – tværtimod, for opholdet skal ikke stresse, men give ny energi til krop og sjæl.

Maden

Områdets specielle madkultur kan man fx opleve ved at aflægge besøg
• i køkkenet på et lokalt osteria (en traditionel italiensk restaurant) og fx lære af lave nogle af egnens typiske retter
• i en af dalens mange glimrende restauranter
• hos en olivenbonde og på olivenmølle
• hos en vinbonde

Det dejlige Middelhav - her fra strandpromenaden i Ventimiglia

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.06 | 11:48

Hej!
Lejligh. er ledig i uge 27 og 28. Vi lejer ikke ud på dagsbasis, men hvis det er 5-6 dage i en uge så ok. Billeder under Pigna derefter Lejlighed Secondo.

...
28.06 | 07:46

Hej, er jeres lejlighed ledig i uge 27, 28 eller 29? Og kan man kun booke en hel uge ad gangen?

Jeg kan ikke rigtig finde billeder af selve lejligheden.
Maria

...
29.04 | 13:43

Hej! Du har tidligere spurgt på muligheder for 2019. Der er kommet to ledige uger i denne sommer. Nemlig uge 26 og 27. Ring 61792411 ved interesse.

...
08.11 | 16:24

Send en mail med den ønskede periode, men uge 26, 27, 28, 29 og 30 er besat på nuværende tidspunkt.

...
Du kan lide denne side