Restaurant & Barer

Madkulturen

Det er ikke nogen tilfældighed, at Nervia-dalen har en høj stjerne hos forfatteren Anders Grøndal, der har skrevet en række bøger om mad- og madkultur i Italien.
Områdets restauranter og osteriaer serverer en række forskellige egnstypiske retter med områdets råvarer som fx svampe, kanin og vildsvin.
Og man går med garanti ikke sulten fra bordet, hvis man har bestilt en af den menu, som typisk er restaurantens hovedtilbud, for så får man flere slags antipasti, pastaer, 2-3 kødretter og til sidst dessert og måske kaffe. Her gælder det virkelig om at holde hus med appetitten.

 

Se: http://cinquevalli.it/Restaurants.html

 

Lokale produkter

Vildsvin
Egnens jægere har ikke været udelt begejstrede ved udsigten til, at området skulle være en naturpark, for de så i ånden, at de ikke længere kunne gå på jagt og nedlægge fx vildsvin. Selvom deres ret til at jage bliver begrænset, er der ikke nogen tvivl om, at de stadig vil få lov til at jage deres hovedbytte, vildsvin, - og at der dermed også fremover vil være vildsvin på menukortene – for vildsvinebestanden er meget stor i området.

Kastanier
Kastanier har i århundreder været en væsentlig bestanddel af kosten i dette område. Det vidner de kastaniefester, som afholdes i egnens byer i september-oktober måned, om. Der afholdes kastanjefest i Buggio i efterårsferien. Under disse fester bliver der på byernes centrale pladser ristet kastanier i store pander over åben ild. Røgen og de velsmagende kastanier fremmer den naturlige tørst, som slukkes i øl eller lokal vin.


Bønner
Ud over vildsvin er området kendt for oliven og de meget delikate hvide bønner - de såkaldte Pigna-bønner.

Oliven

Oliven har her – vil i hvert fald de lokale hævde – ideelle vækstbetingelser med varme – men ikke for varme - somre og kølige, men dog milde vintre. Dyrkningsforholdene er meget besværlige i Liguriens bjerge, sammenlignet med andre steder i Italien. Gennem århundreder har man bygget de terrasser på bjergsiderne, hvor man har kunnet plante oliventræerne. Det har været hårdt at bygge og vedligeholde terrasserne. Og det, at de netop står på terrasser og ikke på jævne skråninger eller flade marker, gør også pasningen af træerne ret besværlig. Dertil kommer, at man enten skal køre langt ad snørklede og smalle serpentinerveje, der snor sig op ad bjergsiden eller man må gå til fods ad æselstier. At folk trods besværet og på trods af, at man her kun kan høste med traditionelle metoder – dvs. med en masse håndkraft – alligevel dyrker oliven, er sikkert udtryk for at de sætter stor pris på – i hvert fald til eget forbrug - at kunne producere den velsmagende olivenolie, som egnens oliven kan give. Høsten kan foregå over en længere periode – fra slutningen af november til februar. Når man har banket de modne oliven ned fra træerne med lange smidige kæppe og samlet dem i de net, man har bredt ud på jorden, fjerner man de blade, der også er faldet ned, og bringer kasserne med oliven til en af de lokale olivenmøller, en frantoio - der ligger en i Isolabone. Få timer senere kan man så hente den olie, der er blevet presset af ens egne oliven.

Bed & Pizza - Sul Ponte

Sul Ponte ligger lige midt i byen, og udover restaurant lejes der også værelser ud. I restauranten serveres fremragende pizzaer, men menukortet indeholder også andre retter, der svinger mere i kvalitet. I sæsonen er der ofte musik på Sul Ponte. Se åbningstiderne på opslag i restauranten. Der er forskel på åbningstiderne sommer og vinter.

Pigna "La Posta"

"La Posta". Her laves autentisk italiensk mad fra bunden - lækkert.  Restauranten er en frokostrestaurant og serverer lokale retter som pasta, vildsvin, kanin og meget andet. Maden er meget fint tilberedt og alt er hjemmelavet. Det er også muligt at købe brød, vin, olivenolie, pignabønner m.m. med hjem fra den lille butik der er i forbindelse med restauranten. Restauranten har lukket hver torsdag, og lukker hver dag ca.kl 16.00. En restaurant der bare skal prøves.

Pigna "Cafe Gelateria"

Cafe Gelateria, Denne cafe er ejet af lokale Fabio og der serveres dejlig italiensk is, og til frokost kan man også få lækker salat, en sandwich med mere. Meget rimelige priser. Lokalerne er meget moderne og særdeles tiltalende. En kop kaffe med en grappa og/eller en af Fabios vidunderlige kager er et must.🙂Fabio har åben til kl. 19.30. Lukket hver onsdag.

Resturant Terme

Denne restaurant ligger i udkanten af Pigna, lige ovenfor Grand Hotel Terme. Stedet der også kaldes gamle Terme drives af en italiensk familie, og man må sige, at værterne er meget attentionate og der hersker en reel familie ånd i restauranten. Det er også muligt at spise udenfor på terrassen. Maden er fantastisk, enkel og traditionelt og prisniveauet er lidt højere end øvrige restauranter i området, men pengene værd.

Terme, Via Madonna Assunta, 18037 Pigna, Italien

 

Cavagnu Cafe'

Lille Bar hvor der kommer mange lokale. Om sommeren er der serveringspladser udenfor på den anden side af gaden. Det er også muligt at købe god vin med hjem.

Veneria Bar La Cantinetta del Giuara

Bar ("stand uppen") ved parkeringspladsen ved Kirken og markedspladsen. Hyggelig stemning, men meget lille. Om sommeren er der serveringsområde på markedspladsen.

Bar Carla "La Villa"

Bar der kun har åbent om aftenen - fra kl. 17.00. Stedet hvor byens unge samles, og der er ind imellem musik. Hyggelig sted for alle og meget rimelige priser. Lukket tirsdag.

Hjemmeside: www.allavilla.com

 

Ristorante a Viassa, Dolceacqua

Denne restaurant er bestemt et besøg værd. Det er en restaurant med en dejlig atmosfære, hvor ejeren tager imod og siger farvel til kunderne. Der er en fin sérvice og alt er bare i orden. Maden er absolut værd át køre efter. Prisniveauet er ok i forhold til kvaliteten. Kik på ders hjemmeside: www.ristoranteaviassa.it eller ring telefon +39 0184 206.665.

Ca' De Na, Buggio

Restaurant i Buggio. Vi har aldrig selv været der, men efter sigende et sted hvor man spiser godt. Kontroller åbningstiderne. 

www.agricadena.it

tlf. 0184241731 el. 3393795899

Osteria del Portico, Castelvittorio

"Osteria"

Osteria er en famileejet og drevet restaurant. Mor står i køkkenet og døtrene serverer mens "bedste" overvåger, at alting går rigtig til. En aftenmenu her er ofte på 10 retter, så pas på med ikke at spise for meget af de første retter - det smager fantastisk godt - en menu inkl. vand og vin koster 30 - 35 € pr. person.

Buscuin, Castelvittorio

"Buscuin"

I Castelvittoria er der to gode spisesteder. "Buscuin" ligger lige når man kommer til byen ved parkeringspladsen. Har skiftet ejer, og vi kender ikke kvaliteten efter ejerskiftet.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.04 | 13:43

Hej! Du har tidligere spurgt på muligheder for 2019. Der er kommet to ledige uger i denne sommer. Nemlig uge 26 og 27. Ring 61792411 ved interesse.

...
08.11 | 16:24

Send en mail med den ønskede periode, men uge 26, 27, 28, 29 og 30 er besat på nuværende tidspunkt.

...
07.11 | 22:32

Hej- hvor ser jeg muligheder for 2019?

...
05.03 | 10:09

Pigna er så autentisk med en ro og venlighed at det er svært ikke at hurtigt at falde til. Men Castel Vittorio er også et besøg værd.

...
Du kan lide denne side