Aktiviteter omkring Pigna

Naturen omkring Pigna

Det naturskønne område indbyder til mange forskellige aktiviteter. Vi nævner nedenfor nogle af de mange muligheder der er. Turistkontoret i Pigna vil gerne hjælpe, hvis I ønsker nærmere informationer og gode ideer.
• Vandring på vandrestier og i bjergene
• Cykling og mountainbiking
• Svampeture
• Olivenhøst
• Badning i ferskvandssøer og i Middelhavet

Se www.cinque-valli.com

Pigna

Her er der

  • Tennisbane (kunstgræs) (2 ketschere i CasaPigna). Bookes i cafeen/isbaren hos Fabio. Fodboldbane (kunstgræs). Bookes i cafeen/isbaren hos Fabio.
  • Petanquebane - er placeret efter tennisbanerne nede ved floden.

Man kan også udforske dalens og nabodalens andre middelalderbyer som fx: 

Dolceaqua, Castelvittorio, Buggio, Isolabona.

Petangbane i Pigna

I Pigna by ligger der en fin Petangbane, hvor der er rig mulighed for at udfolde sig. Banen er placeret i forlængelse af fodbold- og tennisbanen i byparken tæt ved floden. Der ligger Petang kugler i lejligheden.

Riveraen

Stranden i Ventimiglia ved Middelhavet

Inden for en halv til en hel times kørsel er det også muligt at komme til de større byer ved Rivieraen:
• Den livlige og aktive grænseby Ventimiglia
• Den idylliske badeby Bordighera, som stadig bærer præg af, at den i 1800-tallet var et yndet feriested for rige englændere
• San Remo og Genua
• De franske byer Nice, med den charmerende gamle bydel og strandpromenaden ”Promenade des Anglais”, og det mondæne Monte-Carlo
• I flere af disse byer er der velrenommerede og interessante museer
• Alle har glimrende badestrande
• I San Remo er der en 18-hullers golfbane

Wellness

I Pigna er der et 4-stjernet wellneshotel. Her kan også andre end hotellets gæster tilbringe en afslappet dag ved swimmingpoolen mod betaling. Hotellet tilbyder også forskellige former for bade og massage. Hotellet er pt.lukket - kender ikke status for en evt. åbning.

Cykling

Man skal ikke opholde sig længe i Pigna for at finde ud af, at området er mere end velegnet til cykling.

Allerede når man er på vej op til byen nede fra kysten, vil man sandsynligvis se en del cykelryttere - heraf rigtig mange motionister - på vej op ad vejen, der snor sig langs floden. 

En del af dem vil være på vej op mod den sidste landsby i dalen, Buggio, 400 meter over havet, 20 km oppe i dalen. Vejen snor sig, og den stiger ikke jævnt, så man oplever en god variation, når man skiftevis kører op ad bjergsiden og ned mod floden i bunden af dalen. Afhængig selvfølgelig af ens tempo kan det være ganske krævende. Vil man have rigtig store udfordringer, så kan man - ad de fint asfalterede veje - køre op over bjergpassene eller ligefrem forsere områdets bjerge for at komme op i tusind-tolvhundrede meters højde.

For dem, der ønsker at køre på mountainbike, er der også masser af udfordringer i bjergene omkring Pigna. Her kan man komme ud på forholdsvis civiliserede grusveje eller begive sig ud på snævre æselstier, som snor sig op og ned gennem skove og langs bjergsiderne.

Skisportsområdet Limone - Piemonte

Kun 2 times kørsel fra Pigna ligger det pragtfulde skiområde Limone. Der er mange lifter og et let udfordrende skiområde. Byen er fantastisk hyggelig med mange spisesteder og barer til after skeeing. Absolut en tur værd, hvis du kan lide at stå på ski. 

Limone Piemonte er en kommune i provinsen Cuneo i den italienske region Piemonte, som ligger cirka 100 km syd for Torino og ca 20 km syd for Cuneo, på grænsen til Frankrig.

Toget kom til Limone i 1891 og gjorde det i årene herefter lettere at komme til skiområdet. I 1907 begyndte den officielle skihistorie i Limone. Og i 2007 fejrede byen "Century of skiing".

Det er muligt at tage toget fra Ventigmilia til Limone. Det tager et par timer.

Golfclub San Remo

I San Remo der ligger ca. en times kørsel fra Pigna, er der en dejlig og meget kuperet 18 hullers golfbane. For at spille på banen kræves der max. handicap 36, men man kan godt få lov at spille med højere handicap. Bestilling af tid tilrådes på nedenfor nævnte telefonnummer eller via golfklubbens hjemmeside. Læs mere om banen på klubbens hjemmeside. Grenfee ligger på ca. 50Euro/70 Euro.
I tilknytning af klubben er der både golfshop, restaurant og bar
Contact:
San Remo Golfclub
Via Campo Golf, 59
18038 Sanremo (Im)
Phone(s): +39 (01) 8455-7093
Fax: +39 (01) 8455-7388
Website: www.golfsanremo.com
 
Der findes også golfclubber i Monte Carlo og i Vance i Frankrig, men her er greenfee meget dyre, og der er en meget stram dresscode.

Byfester o.l.

Der afholdes mange byfester i Pigna, Castel Victoria og Buggio primært i juli, august og begyndelsen af oktober. Hold dig orienteret ved at læse opslagene, der er i byen eller spørg på turistkontoret.

 

Se også: http://cinquevalli.it/Restaurants.html

Kastanjefest i Buggio

🙂Hvert år i begyndelsen af oktober afholdes der kastanjefest i Buggio. Der ristes kastanjer på byens torv, og der kan købes mad og vin og der spilles musik. Mange mennesker deltager i festen og der opstår altid trafikkaos. Et godt råd er at tage shuttle bussen fra Pigna til Buggio, som indsættes denne dag.

Vinområdet Barolo

A: La Morra
Lette, delikate, næsten feminine vine, som dog er meget komplekse. Dufte af røde bær, skovbund, svampe og trøfler.
 
B: Barolo
Minder om dem fra La Morra, men lidt mindre rafinerede og til gengæld mere struktur og fylde.
 
C: Castiglione Falletto
Stadig elegante vine, men endnu mere struktur og fylde end Barolo. Vinene kræver også mere tid til at modne. 
 
D: Monforte d'Alba 
Mørke og kraftfulde vine, som duftmæssigt nærmer sig tørret frugt og tjære. Meget højt garvesyreindhold og dermed stort lagringspotentiale.
 
E: Serralunga d'Alba 
Minder om Montforte d'Alba, kraftige vine med meget tannin, som kræver mange års lagring. 70% af produktionen laves af Fontanafredda.
 
 
Barolo
 

Det siges om Barolo, at den er vinenes konge og kongernes vin! Større kan det vist ikke blive. Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte.

En Barolo er som ung lukket og præget af barske tanniner. Men allerede efter et par år begynder den gradvist at åbne op. Farven skifter til teglrød og bevæger sig over mod orange, jo ældre en Barolo bliver. Duften er meget kompleks og indeholder alskens røde bær og mørke frugter.  Aromaerne spænder over både florale elementer og mørkere noter som trøffel, chokolade og lakrids, der alle ændres jo ældre den bliver. Frugten går fra at være frisk til tørret. Det samme gælder for de florale elementer, der går i retningen af tørrede blomster og urter. En Barolo er en aromabombe, der skifter karakter med alderen, men uden at miste sin intensitet.

De to Barolo-skoler

Der er flere skoler indenfor Barolo, hvor man i grove træk kan inddele dem i den nye og den gamle skole, eller traditionalisterne om man vil. Vine af den nye skole har en blødere garvesyre, er bedre balanceret og kan drikkes tidligere - uden at give afkald på Barolos dyder. Den nye skole kan endda finde på at lagre vinen på nye træfade, hvilket er helt utænkeligt for traditionalisterne, der sværger til lang tids langring på gamle træfade, som ikke præger vinene med moderne elementer som fx vanille. Ikke helt overraskende mener traditionalisterne ikke, at den nye skole laver vin, som bør kaldes for Barolo. De står for lang tids modning på gamle træfade og det skal der ikke laves om på. Udbuddet af Barolo er dog så stort, så der er god plads til begge skoler - og vinene har trods alt mere til fælles, end de er forskellige.

 

Produktionsdata i 2013

Producenter 1.163
Mængde produceret 5.000.000 liter
Maksimalt afkast 8000 kg/ha
Maksimalt afkast fra druerne 65%
Minimum alkoholprocent 12,50%
Påkrævet lagringstid 3 år

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.06 | 11:48

Hej!
Lejligh. er ledig i uge 27 og 28. Vi lejer ikke ud på dagsbasis, men hvis det er 5-6 dage i en uge så ok. Billeder under Pigna derefter Lejlighed Secondo.

...
28.06 | 07:46

Hej, er jeres lejlighed ledig i uge 27, 28 eller 29? Og kan man kun booke en hel uge ad gangen?

Jeg kan ikke rigtig finde billeder af selve lejligheden.
Maria

...
29.04 | 13:43

Hej! Du har tidligere spurgt på muligheder for 2019. Der er kommet to ledige uger i denne sommer. Nemlig uge 26 og 27. Ring 61792411 ved interesse.

...
08.11 | 16:24

Send en mail med den ønskede periode, men uge 26, 27, 28, 29 og 30 er besat på nuværende tidspunkt.

...
Du kan lide denne side