Pigna - Historie

Pigna er en kommune i provinsen Imperia i den italienske region Ligurien, som ligger omkring 110 km sydvest for Genova og ca 30 km vest for Imperia, på grænsen til Frankrig. Pr. 31. december 2004 havde den en befolkning på 933 og et areal på 53,7 km ².

Kommunen Pigna indeholder Frazione og Buggio.

Pigna grænser op til følgende kommuner: Apricale, Castelvittorio, Isolabona, Rocchetta Nervina, Saorge (Frankrig), og Triora.

Pigna er opkaldt efter de nåleskove, der engang omgav byen.

Den gamle landsby klamrer sig til skråningerne i dalen og efterligner formen af ​​de grankogler, der giver byen navnet Pigna.  Byen er beliggende nedenfor Little Dolomitterne, og hviler sig under Monte Torraggio der er 1973 meter over havets overflade.

Arkæologiske fund, der findes i landskabet omkring Pigna, har afdækket beviser på bebyggelser i området hele 60.000 år tilbage i tiden.

Faktisk er den nuværende placering og form ikke original. I det 10. århundrede var landsbyen placeret tættere på dalen omkring kirken San Tommaso, men placeringen var for sårbar,  så placeringen længere op ad bakken blev valgt.

I det 13h århundrede, helt tilbage i 1258  tilhørte landsbyen adelen i kystbyen Ventimiglia, men senere i dette år blev byen overdraget til Anjou af Provence.

Der har igennem tiderne været en del konflikter og rivalisering imellem Castel Vittorio og Pigna. For eksempel i 1727 hvor nogle beboere i Pigna stjal klokkerne fra det 56 meter høje kirketårn i Castel Vittorio. Castel Vittorio svarede igen ved at stjæle stenene fra Pigna landsby torv. I en kort periode fra 1625 til 1633 kom Pigna under genovesisk kontrol, men det var snart tilbage under Savoy kontrol igen, og forblev det indtil oprettelsen af ​​kongeriget Italien i 1860.

De ældre dele af landsbyen udmærker sig ved udseendet og af sin næsten tilfældig konstruktion, husene er bygget oven på hinanden i et netværk af små gader og gyder, kendt som "Chibi", der udgør en sammentømret fæstning, der bugter sig omkring landsbyen som en enorm utilsigtet labyrint. De vigtigste gader er arrangeret i koncentriske halvcirkler, gennemskåret af den Chibi der består af smalle og stejle stier, trapper og af skyggefulde sidegader. Følg disse stræder rundt i landsbyen indtil du når frem til Piazza Colla som oprindeligt bestod af et lille slot, men nu er et landsbytorv.

Her holdes den lokale tradition i live med festivalen Della Poesia og Commedia Intemelia, der afholdes den første uge i august, hvor poesi og skuespil udføres i den lokale Intemelia dialekt. Pladsen er det det højeste punkt i den gamle landsby og herfra er der panoramaudsigt over det omkringliggende landskab og op gennem dalen. Skråningerne er dækket med kastanje og egetræer i de mere skyggefulde dele og oliventræer i solen. Hele landsbyen er selv i det væsentlige et stort monument fra fortiden, og det har bevaret den grundlæggende struktur af den oprindelige befæstning. Faktisk skal ordet Chibi tages  bogstaveligt - det betyder mørk og dyster og de ovenliggende huse dækker gaderne, hvilket dækkede behovet for beskyttelse, ikke kun fra den konstante trussel om angreb fra andre feudale kongeriger, men også fra vejret.

Mange beviser på Pignas middelalderlige historie kan stadig ses i dag, her repræsenteret ved de mange udhuggede sten i form af mønstre designs og latinske monogrammer tilbage i væggene i husene. Disse mønstre og designs havde adelen som de herskende familier,  skåret i sten som et symbol på den privilegerede position det feudale system havde tildelt dem.

Hvis vi går til Loggia Della Piazza Vecchia, forbundet til kirken San Michelle, hvor måleenheder er hugget ind i stenen i de store mørke søjler. Her kan vi se beviser på at landsbyens kommercielle fortid, og det var her at middelalderens håndværkere i virkeligheden afholdte et marked, som man gør det den dag i dag. Fra Piazza XX er der en storslået udsigt op gennem dalen til den næste landsby Castel Vittorio.

Under Piazza finder vi det lokale museum, hvor landsbyens historie kan opleves i al sin rigdom, fyldt med udstillinger viser de redskaber og gårsdagens artefakter. Med eksempler på de gamle traditionelle lokale industrier.


Bagvæggen af ​​Piazza XX Septembre er faktisk den udvendige væg af sognekirken San Michele Archangelo. Kilden til Canui er nævnt i 1575 kommunale vedtægter. Kirken San Michele Archangelo blev bygget i det 15. århundrede med sin majestætiske lokale sten facade, viser en storslået statue af Saint Michaels afsendelse djævelen, udskåret med omhyggelig omhu og stor dygtighed af Giorgio De Lancia i 1450. Kirken kan prale med en rose vindue, der viser Agnus Dei, eller Guds lam, omgivet af glasmosaikker, der repræsenterer de 12 apostle. Det er et tidligt værk af Giovanni Gaggini af Bissone, der fik stor berømmelse for lignende værker i Genova. En storslået vidnesbyrd om senmiddelalderlige kunst der er et af ​​de sidste udtryk for den gotiske stil, på tærsklen til renæssancen. Interiøret bekræfter denne fuld stilistisk evolution. De tre sideskibe er adskilt af to rækker af søjler, den nyeste ottekantet, som et resultat af det 16. århundrede udvidelsen. Bag alteret er den store Polyptych skabt af kunstmaleren Giovanni Canavesio i januar 1500, fire meter høj, indeholder 38 rum smukt indrammet med træ belagt i guld, disse malerier forsøger at fange det ydmyge i menneskeheden af ​​historien om Jesus, med en realistisk ekspressionisme tidligere ukendt i middelalderens kunst, men demonstrerer den kommende renæssancestil. De viser Canavesios smag for teater og dramatiske situationer. Canavesio selv blev sandsynligvis født omkring 1430 i Pinerolo og her optræder hans navn i hjembyens arkiver i 1450. Da han kom til Pigna, var Canavesio allerede en etableret maler. Forud for oprettelsen af ​​Polyptych i 1482 fik Canavesio udarbejdet en række kalkmalerier for kirken San Bernardo. De repræsenterede de fire evangelister, af Kirken, og den cyklus af Kristi Lidelse og sidste dom.

Den oprindelige kirke San Bernardo blev bygget mellem slutningen af ​​det 13. århundrede og det tidlige 14. århundrede på en klippe over Nervia dalen. I løbet af 15. århundrede i en periode med velstand i landsbyen Pigna og dets 3.000 indbyggere, blev det udvidet til sin nuværende form.

Dette var et strategisk punkt for House of Savoy og krigen med Genova. Placeringen af ​​Pigna og især denne kirke var yderst vigtig, da den var placeret på vejen mellem de kystnære områder og de lavere dale i Piemonte. Tørret fisk og salt fra kysten, sammen med olie og vin blev transporteret mod nord, mens ost og mejeriprodukter eller majs blev sendt i den anden retning. Kirken San Bernardo blev ikke kun et sted for hengivenhed, men også et sikkert sted for rejsende og købmænd i løbet af natten, når portene til Pigna blev lukket.

I dag, på trods af sin rolige fremtoning, er Pigna et levende samfund. Et populært turistmål, landsbyen bliver besøgt af folk fra hele verden. Stille i efteråret og vinteren, i foråret og sommeren svulmer befolkningen og de ferierende flokkes for at nyde dens forskellige attraktioner, ligesom de mange små bjergsøer og de mange festivaler der afholdes i landsbyen hele sommeren, hvor lokale og besøgende både kan nyde mad og dans til langt ud på natten. Med sine barer, restauranter og butikker, er der masser at gøre og se. Pigna fortsætter med at vokse kulturelt og økonomisk. Rig på historie og omgivet af scener med naturlig skønhed, kan man kun håbe, at det fortsætter med at trives og samtidig bevare sin kulturelle arv, som et monument over fortiden og smukt sted at nyde i mange år fremover.

 
 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Kim Melbye | Svar 05.03.2016 10:09

Pigna er så autentisk med en ro og venlighed at det er svært ikke at hurtigt at falde til. Men Castel Vittorio er også et besøg værd.

ole ulsø | Svar 03.02.2014 21:16

Det er en lise for sjælen at besøge Pigna

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.06 | 11:48

Hej!
Lejligh. er ledig i uge 27 og 28. Vi lejer ikke ud på dagsbasis, men hvis det er 5-6 dage i en uge så ok. Billeder under Pigna derefter Lejlighed Secondo.

...
28.06 | 07:46

Hej, er jeres lejlighed ledig i uge 27, 28 eller 29? Og kan man kun booke en hel uge ad gangen?

Jeg kan ikke rigtig finde billeder af selve lejligheden.
Maria

...
29.04 | 13:43

Hej! Du har tidligere spurgt på muligheder for 2019. Der er kommet to ledige uger i denne sommer. Nemlig uge 26 og 27. Ring 61792411 ved interesse.

...
08.11 | 16:24

Send en mail med den ønskede periode, men uge 26, 27, 28, 29 og 30 er besat på nuværende tidspunkt.

...
Du kan lide denne side