Værd at vide!!!

Via Casai 15,1 - lejlighed - Secondo

A)

Affald

Der er affalds- og flaskecontainere er på parkeringspladsen ved sportspladsen, og vejen bag det lille springvand ved Pizza Santa Corce.

Afrejse

Lørdag kl. 10.00. 

Ankomst.    

Lørdag fra kl. 14.00

Ambulance

Ring 118

Apotek

Der er apotek i Pigna - på Hovedgaden lige overfor banken.

B)

Bademuligheder

Der er 3 bjergsøer ca. et kvarters gang fra Pigna.  Du går mod Castelvitorio, der hvor vejen deler sig mod Buggio og Castelvittorio, følger du vejen til højre mod Castelvittorio. Følg vejen med floden på din venstre side, ca. 300-400 meter fremme er der et hårnålesving, midt i svinget går der en grusvej ligeud. Ca. 50 meter fremme går du ned ad en sti til venstre - følg stien  til du kommer til vandet. Hvis du i stedet for at gå ned ad stien til venstre følger grusvejen ca. 400 meter til du kommer til en kristusfigur på din venstre side - gå 10 meter tilbage og tag stien ned til venstre. 100 meter nede komme du til en dejlig lille badesø. 

Der er også en badesø ved den gamle mølle. Gå op til den lille springvand ved Pizza Santa Corse. Gå op af vejen til højre for  springvandset, gå ad Via Fossarel til det lille kapel og kirkegården, videre derfra til du kommer til den gamle bro, drej til højre forbi møllen (ignorer at der står privat), fortsæt forbi møllen og pludselig er du ved badestedet. Der er ikke så meget sol men noget pragtfuldt vand. Turen tager ca 15. minutter.

I Ventigmilia og langs hele kysten er der gode bademuligheder, hvis du foretrækker en sandstrand, skal du tage ud i den vestlige ende af Ventimiglia eller til Monton.

Bank

 IntesaSanPaolo - på hovedgaden i Pigna er lukket, men der er stadig en hæveautomat.

Bjergvandring

Der er mange muligheder i omegnen - spørg på turistkontoret.

Bus

i dagtimerne går der bus fra Pigna til Ventimiglia ca. hver time, men check den aktuelle køreplan. 

C)

Cafeer

Der er flere hyggelige cafeer i Pigna. Se punktet "Restaurant og barer".

D)

Dagligvarer

Dagligvarer kan købes i Pigna. Der er 1 lille Alementari på hovedgaden.

Større dagligvareindkøb kan ske på det daglige grønt og fiskemarked i Ventimiglia eller på markederne i Bordighera om torsdagen eller Ventimiglia om fredagen.

Et stort supermarked Mercato med et stort udvalg og slagterafdeling, fiskeafdeling, osteafdeling og bageri findes i Comporosso. Der findes også et Lidl supermarked. De er lette at finde, du kører næsten igennem Compososso til du kommer til en rundkørsel, tag anden afkørsel kør over broen, herfra kan du se Lidl, men vil du i Mercato tager du første afkørsel i rundkørslen på den anden side af broen - 100 meter fremme ligger Mercato på højre side. Du kan parkere på taget.

Dolceaqua. En smuk by på vej ned til Ventimiglia. Maleren Monet har malet flere billeder fra byen. Der er meget flot inde i den gamle borg. Små hyggelige butikker og gallerier.

Drikkevand

I kan roligt drikke vandet fra hanen. Det smager oven i købet dejligt.

E)

El

Til flere stikkontakter skal der bruges en adapter. Der findes nogle stykker i lejligheden. Husk at efterlade dem i lejligheden, så der også er nogen til dem, der kommer efter jer!

F)

Forretninger

Hvis I skal på shopping, vil vi anbefale Ventimiglia og Bordighera. Der er der et stort udvalg af varer. Vil i køre lidt længere er San Remo, Monaco og Nice også spændende byer.

Frokost

 I Pigna på Sul Ponte, Restaurant Rosa, Osteria Martini og hos Cafe Galateria hos Fabio. Check åbnningstiderne.

G)

Gaskomfur

Der skal ikke bruges ild til optænding. Tryk på kontakten der passer til "blusset" og der kommer ild.

Grill

Der er en gasgrill på terrassen, den må gerne bruges, men skal gøres ren efter brug. Hvis gasflasken bliver tom, skal en ny flaske købes i købmandsforretnIngen til højre lige før torvepladsen i Dolceaqua. Husk at lukke for gassen ved at lukke på selve gasflasken.

Glas og porcelæn

Hvis noget går i stykker, afregnes det separat med os.

H)

Havemøbler/Hynder

Hynderne på stolene på terrassen skal tages ind om natten og når I forlader lejligheden, da det er bjergområde, kan der uventet pludselig komme regn og kastevinde, selvom det ikke ser sådan ud, når terrassen forlades.

Husdyr

Der må ikke medtages husdyr i lejligheden.

I)

Indkøb i Pigna

Se under Dagligvarer.

Internet

Der er ikke Internet i lejligheden. Der er internetforbindelse i caféerne på hovedgaden.

K)

Kaffemaskinen - Gastroback

Der hænger en vejledning bag ved kaffemaskinen, og derudover en quick-vejledning i slutningen af dette dokument.

Kirke

Der er en smuk kirke i Pigna. Hver søndag kl. 11.00 er der gudstjeneste, og næsten hver aften kl. 18.00. Se opslag ved indgangen til kirken. Det er en oplevelse at være til gudstjeneste, så om I tror eller ej, så snyd ikke jer selv for denne oplevelse.

L)

Loppemarked

Hver mandag er der et stort antik/loppemarked i Nice tæt på vandet.

Læge

Der er flere læger i Pigna. feks. Dott. De Angeli Annunziata, med åben konsultation kl. 10.00-11.00 (men check lige, der kan være sket ændringer) tlf. 208454

M)

Mad

Vi kan anbefale mange gode spisesteder. Se punktet spisesteder.

Marked

Bordighera

Hver torsdag er der marked på strandpromenaden i Bordighera, det er et ret stort marked med både gode ting og noget forfærdelig ragelse. Gå på opdagelse og find de gode ting. Det er primært tøj, lædervarer, sko, grøntsager, kød, ost, oliven og meget mere. Markedet lukker kl. 13.00.

Ventimiglia

Hver fredag er der et kæmpe marked i Ventimiglia langs med vandet. Der sælges stort set alt indenfor beklædning, sko, fødevarer m.m. Hvis du kører til Ventimiglia, så vær forberedt på at det kan være svært at parkere. Markedet lukker omkring kl. 16.00.

Der er dagligt et stort blomster-, grønt- og fiskemarked i Ventimiglia. Fiske markedet lukker kl. 14.00.

Morgenbrød

Der kan købes frisk morgenbrød hos allimentarierien byen og hos Casa Rosa.

 Musik

Der findes 3 fjernsyn, dvd afspiller, radio med cd afspiller. Der findes mange film og en masse cd'er (primært klassisk musik)

N)

Nøgle

Nøgle udleveres er placeret i en nøgleboks, der er placeret på en sort træplade ca 2 meter til højre for Hoveddøren. Koden oplyses når sidste rate af lejen er indbetalt.

HUSK at lægge nøglen i boksen igen når i forlader lejligheden, ellers kan de næste gæster ikke komme ind i lejligheden.   

 

O)

Olivenolie

I skal prøve den lokale olivenolie, den er fantastisk god. 

Opvaskemaskine

Brug kun opvasketabletter, og sørg for at der er både salt og afspændingsmiddel på maskinen. Vin- og ølglas må ikke komme i opvaskemaskinen, de skal vaskes af i hånden.

 

Ovn

Vær opmærksom på at uret på ovnen skal være aktiveret for at ovnen virker.

P)

Parasol

Parasollen på terrassen skal altid slås sammen, når I ikke er på terrassen, da kastevinde kan vælte den, med skader til følge.

Parkering

Parkering kan kun ske på parkeringspladserserne ved sportspladsen eller bag banken.

Pillefyr

Pillefyret må ikke anvendes om sommeren og i ydersæsonen kun efter aftale.

Pizza

Der kan købes gode  pizzaer til at tage med hjem hos Bed & Pizza på hovedgaden.

Posthus

Posthuset ligger på hovedgaden mod Castelvittorio og har kun åbent om formiddagen.

Privat

Der er nogle skabe og skuffer i lejligheden, hvor der står privat. Vær sød at respektere det.

Q)

Quiz

Der er flere spil i lejligheden til fri afbenyttelse.

R)

Rengøring

Der er obligatorisk rengøring af lejligheden, og det koster 375,00 kr (50€), der opkræves sammmen med lejen.

Rygning

Tobaksrygning er IKKE tilladt i lejlighed og opgang.

S)

Sengetøj

Sengetøj og håndklæder skal medbringes. Kan lejes efter aftale.

Skodder

Se vejledning nederst i dette afsnit. 

Sovesofaen i pejsestuen

Se vejledningen nederst i dette afsnit

Spisesteder

Pigna

Osteria Martini😀

Fantastisk godt spisested i fine omgivelser med god betjening. Restauranten ligger på Piazza Castello i nærheden af kirken.

Restaurant Rosa🙂

Restaurant Rosa ligger lige overfor kirken og her får man dejlig Italiensk mad i flotte omgivelser til fornuftige priser.

"Terme"🙂

Man spiser fantastisk på Terme. Det er ikke det store Wellness hotel, men til venstre for det - lidt op af bakken. Det er i den lidt dyrere end Sul Ponte, men du får Value for Money.

"Sul Ponte"🤭

Et mere enkelt måltid og Pizzaer kan man få på Sul Ponte(Bed & Pizza) lige midt i byen på Hovedgaden - pizzaerne er altid gode, men resten af spisekortet har svingende kvalitet.

Castelvittorio

"Osteria del Portico"😲

Osteria er en famileejet og drevet restaurant. Mor står i køkkenet og døtrene serverer mens "bedste" overvåger, at alting går rigtig til. En aftenmenu her er ofte på 10 retter, så pas på med ikke at spise for meget af de første retter - det smager fantastisk godt - en menu inkl. vand og vin koster 200,00 - 250,00 pr. person.

Tlf: 0184 241352

Dolceacqua

Ristorante a Viassa"😀

Denne restaurant er bestemt et besøg værd. Det er en restaurant med en dejlig atmosfære, hvor ejeren tager imod og igen siger farvel til kunderne. Der er en fin sérvice og alt er bare i orden. Maden er absolut værd át køre efter. Kvaliteten er meget højt. Kik på deres hjemmeside: www.ristoranteaviassa.it eller ring telefon +39 0184 206.665.

Isolabona

Der findes flere gode restauranter i både Dolceacqua og Isolabona. I Isolabona er der bl.a. Adolfo, hvor man spiser rigtig godt.

Sprog

Der tales stort set kun Italiensk i Pigna. Nogle få kan fransk og kun meget få taler engelsk, men tegnsprog virker udmærket.

T)

Tennis

Der er tennisbaner på sportspladsen midt i byen. Banerne lejes i cafeen hos Fabio i Cafe Galeteria.

Turistbureauet

Der er opgang til turistbureauet fra Hovedgaden. Der er skilte så det er relativt let at finde. Her er man behjælpelig med informationer om ture i området og hvad der sker i byen.

Tyveri

Vi har aldrig hørt om tyveri i Pigna.

Tørresnore

Der er tørresnore udenfor vinduet i soveværelset. Brug klemmer, da der godt kan komme nogle stærke vindstød. Der er ligeledes et tørrestativ på  den lille altan ved opgangen til køkkenet.

U)

Unge i Pigna

Om sommeren er der mange unge mennesker i Pigna. De mødes på baren Carla på hovedgaden. Baren har åbent til den sidste gæst er gået.

V)

Varme

Der åbnes ikke for varmen om sommeren, og i ydersæsonen kun efter aftale. Af hensyn til fugten i badeværelset, bedes du hænge våde håndklæder på tørrestativerne udenfor.

Varmeveksler

Må kun anvendes i ydersæsonen og kun efter aftale. Må ikke bruges til at køle lejligheden ned med. Elforbuget ved anvendelsen af varmevekleren afregnes separat.

Vaskemaskine

Der er  vaskemaskine i badeværelset.

Vi ønsker god ferie

Når skodderne er åbne og skal lukkes, skal de frigøres fra de beslag der er monteret udenfor på væggen - det sker ved et lille trykpå det yderste af beslaget, hvorefter beslaget åbner sig. Skodderne kan herefter lukkes.
Husk at sætte krogen i karmen fast på skodderne.
Når skodderne skal åbnes, tages krogen i karmen af, skodderne åbnes til de når beslaget der er monteret på væggen - giv et lille tryk - hvorefter skodden låses fast.
Når sofaen skal omdannes til dobbeltseng, fjernes de to puder på sædet først.
Derefter tager du fat i ryglænet og trækker det ind mod dig selv - sengen åbner sig ----
Du trækker ryglænet videre ud og sengen er klar. Læg altid sengeunderlag på før lagnet lægges på.
Du skal sikre dig, at der er hele kaffebønner i beholderen ovenpå maskinen, og at der er vand i beholderen bag på maskinen. Det store sorte håndtag presses ind i holderen og kaffemøllen starter med at male kaffen, den stopper igen når du ikke trykker håndtaget ind mere.
Husk at tømme afløbsbakken hver dag, da den fyldes ret hurtigt, og vandet løber ud på bordet, hvis den ikke tømmes.
Se vejledningen. Hvis du ønsker en krus kaffe, kan du trykke på knapperne "Program" og derefter "En kop" eller "2 kopper" så får du en dejlig kop kaffe.
Hvis du ønsker at bruge mælkeskummeren, skal du dreje på knappen på højre side af maskinen. Den kan meget mere, så hvis du er interesseret så læs vejledningen bag maskinen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.06 | 11:48

Hej!
Lejligh. er ledig i uge 27 og 28. Vi lejer ikke ud på dagsbasis, men hvis det er 5-6 dage i en uge så ok. Billeder under Pigna derefter Lejlighed Secondo.

...
28.06 | 07:46

Hej, er jeres lejlighed ledig i uge 27, 28 eller 29? Og kan man kun booke en hel uge ad gangen?

Jeg kan ikke rigtig finde billeder af selve lejligheden.
Maria

...
29.04 | 13:43

Hej! Du har tidligere spurgt på muligheder for 2019. Der er kommet to ledige uger i denne sommer. Nemlig uge 26 og 27. Ring 61792411 ved interesse.

...
08.11 | 16:24

Send en mail med den ønskede periode, men uge 26, 27, 28, 29 og 30 er besat på nuværende tidspunkt.

...
Du kan lide denne side